Bijstudeerstress

Ik ben een echt ochtendmens. Alle dingen die ik moeilijk vind of waar ik echt mijn aandacht bij moet houden doe ik het liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend, zonder iemand om me heen. Na een nacht lekker slapen, even met de hond uit voor een fris hoofd, een kop thee erbij en dan beginnen. Nu de tijd tussen de kennismakingsavond en de eerste theorieles voor de bijencursus maar kort is, kom ik dan in de problemen.

Ik ben namelijk ook een perfectionist. Geen slechte eigenschap, maar ik wil het altijd goed doen, het braafste meisje van de klas, altijd haar huiswerk gedaan en goed geoefend als dit wordt gevraagd. Dat lukt dus niet als er geen ochtend zit in die tijd die ik kan gebruiken. Je zou denken deze bijencursus heb je zelf gekozen, je vindt het onderwerp leuk, de stof is niet al te ingewikkeld en het is maar voorbereiding. Dat moet toch te doen zijn. Niet dus!

2016-12-08 16.28.00 kopie

Laat ik eens beschrijven hoe mijn gemiddelde dag eruit ziet. Ik sta om 6.30 uur op, ik heb een hele lieve man die dan naar beneden gaat om voor mij een ontbijt te maken. Waardoor ik me alleen hoef te concentreren op het aankleden. Als ik beneden kom kijk ik mijn werktas nog even na of alles erin zit, eet mijn ontbijtje met smaak op en stap in de auto, vertrek 7.00 uur. Als ik naar het hoofdkantoor ga heb ik de gemiddelde reistijd van 1 en 15 minuten, zonder file. Op kantoor is elke dag heel verschillend. Belcontacten met klanten, veel mails, blogs schrijven en projecten leiden waar nodig.

Aangezien ik niet vaak op kantoor ben moeten meerdere collega’s mij spreken om te overleggen over onze projecten, kortom mijn aandacht en concentratie moeten de hele dag op scherp staan. Vertrek van kantoor vaak rondom 18.15 uur, dus ben ik om 19.30 uur thuis. Dan eten we met elkaar, want ik heb gelukkig een hele lieve man die voor mij gekookt heeft als ik thuis kom. Mochten we klanten hebben in onze studio dan eet ik alleen en spring bij waar dat nodig is, geen klanten dan zou ik iets voor mezelf kunnen doen. Bijvoorbeeld studeren voor de bijencursus.

Dat gaat dan als volgt: onder eten kondig ik aan dat ik straks wil leren, waarop mij gezinsleden heel lief antwoorden dat dit kan. Goed het eten is op, de keuken is opgeruimd, ik zou kunnen beginnen. Ik pak mijn boek en installeer me op de bank, waar de rest van de familie tv zit te kijken. Ik ben moe, heb eigenlijk geen zin om me nog heel erg te moeten concentreren en alles op tv leidt me af. Ik verhuis naar het bureau, maar daar hoor ik de tv nog steeds, heb nu alleen de beelden er niet meer bij. Ik verhuis naar de keuken. Die is stil en rustig, ondertussen is het 20.45 uur. Ik doe mijn best, maar de rust in de keuken zorgt ervoor dat mijn ogen dicht vallen. Ik vind het eigenlijk heel ongezellig zo in mijn eentje, ik heb mijn gezin nog nauwelijks gezien, dus besluit om nog even met hun van de avond te genieten. Dat boek lees ik straks wel als ik in bed lig.

images-3 Het is inmiddels 21.30 uur. Ik besluit te gaan beginnen aan het avondritueel voor het naar bed gaan en neem me vast voor het hoofdstuk dat ik moet bestuderen door te lezen in bed. Als ik dat nu iedere avond even doe, dan weet ik het na een week ook. Na alles klaar te hebben gelegd voor de volgende werkdag en heerlijk te hebben gedoucht lig ik in bed met het boek opengeslagen op de pagina waar ik in de keuken was gebleven. Mijn hele lieve man haalt het boek voorzichtig uit mijn handen na nog geen 5 minuten; lieverd doe je licht uit, je ligt al te slapen. Ik probeer nog slapjes wat te protesteren, dat dit echt moet en zo, maar het wordt niks, ik weet dat ik geen van de gelezen lettertjes ga onthouden. Dus geef ik het maar op, ga slapen en sta op mijn vrije dag vroeg op om te studeren. Alles bij elkaar toch de beste methode voor mij.

Dat bijstuderen zal nog niet meevallen ben ik bang.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s