Gemangeld

We zijn bezig om het maandmenu samen te stellen. Dat vinden we een leuk klusje. In tegenstelling tot de meeste mensen hebben wij een overvloed aan ideeën over wat de pot zou moeten schaffen, dus zijn we altijd weer verheugd als we een menu mogen maken. We houden hierbij rekening met het seizoen, wat er aan groente eigenlijk behoort te groeien en wat er aan groente van het seizoen aankomt. Dat doen wij dan graag op woensdag want dat is onze vrije dag en dan hebben we daar alle tijd voor.

Daarna kijken we welke activiteiten we voor die maand al hebben staan. Dat varieert van catering, tot workshops, vergaderingen, feestjes en groepsetentjes. Nu komen de periodes van de feestdagen er weer aan. En ook die bijzonderheden proberen we te proppen in het menu. Daarna blijven er nog een aantal dagen over en die vullen we dan met heerlijke gerechten. Zoveel mogelijk gevarieerd en hopelijk voor elk wat wils.

Unknown-2Unknown

Het aspergeseizoen is weer van start gegaan. Heerlijk, ik ruik in mijn hoofd de verse aspergesoep, asperges met ei, ham, krieltjes en botersaus al. Het lammetjes seizoen is begonnen dus lamskoteletjes, lamscurry en lamsbout komen zeker weer in de lijst voor deze maand. En Pasen staat weer voor de deur. Leuk, we kunnen weer los met eiergerechten.

Op woensdag vallen echter bij ons ook de wekelijkse folders in de bus. Een feest voor Ron want hij maakt er een persoonlijk sport van, om net die aanbiedingen te vinden die ons eten dan extra leuk maken en ervoor zorgen dat we iets extra’s kunnen doen bij onze maaltijden, maar daarbij toch de prijs laag kunnen houden.

Voor mij zijn die folders iets minder een feest. Mijn oog valt namelijk op elke advertentie van onze concullega’s en hun Paasaanbiedingen. Telkens weer ben ik verbaasd over wat er aan eten wordt aangeboden zo tegen de feestdagen en voor welke prijs. Ron en ik praten er weer over, moeten we hier nu aan mee doen of niet.

 

Uiteraard vinden we het fijn klanten te hebben en daar voor te mogen koken. Tenslotte heb je daarom een kookstudio met huiskamerrestaurant. Ons eten is altijd vers gekookt en we proberen de kwaliteit van het eten zo hoog mogelijk op niveau te krijgen. Voor ons geen pakjes, geen kant en klare producten, maar eerlijke smaken van het seizoen van leveranciers die biologisch telen of heel goed zijn voor hun beesten. Geen vreetfestijnen voor weinig geld, maar gewoon lekker eten in goed gezelschap in een gezellige sfeer in alle rust tegen een eerlijke prijs.

Dus nee, we doen niet mee aan deze prijzenslag om klanten te trekken tijdens de Pasen. We blijven koken zoals we dat willen en belangrijk vinden. Tegen onze toch al niet hoge prijs. Maar we voelen ons wel een beetje gemangeld, je moet tenslotte de rekeningen wel kunnen betalen aan het einden van de maand. Maar trouw aan ons zelf en onze kwaliteit blijven vinden we belangrijker. En hebben we daardoor minder klanten dan is dat niet erg, tevreden zijn met je principes weegt niet op tegen geld.

We wensen u hele fijne Paasdagen met uw familie. Dat u maar volop mag genieten van al het lekkers en alle gezelligheid, dat doen wij ook.

Een bourgondische groet van Ron en Martina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s