De Boodschappenlijst

Gelukkig wist mijn collega cursist Carry waar we alle spullen van onze boodschappenlijst kopen konden. Handig als je ergens nieuw bent en mensen om je heen verzamelt die de weg weten. We hebben ons niet gerealiseerd hoeveel tijd het kost om je een totaal nieuwe omgeving te verkennen. Een normale boodschap halen duurt dan ineens twee keer zo lang. Je verdwaalt, niet altijd verkeerd omdat je dan hele leuke plekken tegen komt, maar waardoor het halen van gewone boodschappen nog langer duurt. Maar als het speciale dingen zijn zoals de bijenboodschappenlijst wordt het wel heel ingewikkeld, dus ben je blij met elke hulp die je krijgen kunt.

We gaan dus naar Gerard en Berdie voor onze spullen. We wonen hier al bijna vier jaar maar nog steeds moet ik erbij nadenken dat het kopen van spullen bij mensen die je “kent” nog langer duurt als verdwalen. Dat komt door de ongelooflijke gastvrijheid hier. Je kunt niet zo maar aankomen, je spullen halen en er weer uit rennen, nee daar hoort op zijn minst een kop koffie bij.  Nu is het altijd leuk om bij Gerard en Berdie te zijn, ze zijn super hartelijk en Gerard als imker met 60 jaar ervaring, heeft altijd wel een goed verhaal over de bijen te vertellen. Dus strijk ik graag neer voor een kop koffie en een praatje. Het betekent vervolgens wel dat ik mijn vrije ochtend kwijt ben, maar dat heb ik er graag voor over. Gelukkig had ik dit in mijn planning meegenomen dus kan ik er ook van genieten.

images-1

Na de koffie begint de verkoopsessie: bijenkap al dan niet met jack. Of ik alleen de kap wil, een jack dat je over je hoofd aantrekt of de wat duurdere uitvoering met de rits aan de voorkant? Pfff oke dit gaat nog langer duren als ik dacht. Aangezien ik deze aankopen niet geheel in mijn budget had opgenomen ga ik voor de gemiddelde prijs afgewogen tegen comfort. Dus er komt een bijenkap met jack dat je over je hoofd aantrekt. Natuurlijk wel 2 maten groter wordt mij verteld? Ja want hij moet regelmatig gewassen worden in verband met Propolis en natuurlijk moet er in de herfst een dikke trui onder worden aangetrokken. Bijenkasten staan nu eenmaal buiten. Ik voel me op dit moment een echte beginner, maar goed ook die zijn uitgegroeid tot profs dus er is nog hoop. Flink studeren is dus wel aan de orde. De andere zaken zijn vlot geregeld, handschoenen in de maat M zijn nog voorradig, een beitel en veger ook.

imgres-1

Goed dan graag over naar de bijenkast. Zo eenvoudig gaat dat nu ook weer niet. De bijenkasten zijn op en moeten worden besteld en opgehaald in Duitsland. Hoeveel ik er nodig heb? Nou denk ik, laat ik maar voorzichtig beginnen met 1, uitbreiden kan altijd nog nietwaar. Zodra ze binnen zijn krijg ik een telefoontje. Kan ik ondertussen wel al nadenken over de kleur en natuurlijk op zoek naar bijvriendelijke verf. Hoe kom ik erachter welke kleur het beste is en wie verkoopt hier in de buurt dan bijvriendelijke verf? Ik kijk weer verschrikt naar Carry, die wederom geruststellend knikt. Hennig an, zeggen ze hier, het komt wel goed.

Ik schreef het de vorige keer al: ik ben hier wel erg naïef aan begonnen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s