Hoe werkt dat eigenlijk, een workshop?

Een workshop duurt gemiddeld 4 uur. Hoe laat de workshop begint is afhankelijk van het feit hoe laat je aan tafel wilt om te gaan eten. We hebben gemiddeld 1,5 uur nodig als voorbereiding. Dus de rekensom is snel gemaakt: wil je om 18.00 uur het beginnen met eten van het voorgerecht, dan begint de workshop dus om 16.30 uur. Het maakt voor ons niet uit wanneer jullie aan tafel willen, wij passen ons daar graag op aan. Dus ben je gewend ’s middags warm te eten en je wilt dan een workshop doen, beginnen we in de ochtend met koken. Net zo makkelijk!

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 6 tot maximaal 15 personen. Het ligt een beetje aan het seizoen, want als we de bbq workshop doen, gebeurd dit voor een deel buiten en kunnen we iets meer mensen kwijt. Er zijn behalve jullie groep geen andere klanten en er komen geen andere groepen bij. Het is tenslotte jullie gezellige avond.

Er staan op onze website voorbeelden van workshops die we aanbieden. Dit is echter niet alles wat we kunnen bieden. Het thema wordt bepaalt door de groep of organisator(en) van de workshop zelf. Het kan van alles zijn, van elke keuken uit elk land. Afhankelijk van wat er wordt gekozen wordt dan ook een prijs bepaald. Heb je een klein  of beperkt budget, dan passen we de workshop daarop aan, door andere ingrediënten te kiezen. Bijna alle workshops bestaan uit een 3 gangen menu. De uitzondering hierop zijn bijvoorbeeld de barbecue workshop een tapas of een high tea workshop.

imgres-1

Van elke gerecht dat in de workshop wordt gemaakt krijg je de recepten, per mail want dan kunnen ze onder alle groepsleden worden verspreid. Deze recepten zijn uitgeschreven in een duidelijk stappenplan. Volg je deze stappen kan het maken van het gerecht  thuis bijna niet meer fout gaan. Waar er een speciale techniek aan te pas komt om het gerecht te kunnen maken, wordt dit duidelijk uitgelegd in de workshop. Door het delen van onze kennis hopen we te zorgen, dat je ook thuis je kookkunsten goed kunt vertonen. We spreken ook over de beste volgorde om het gehele menu klaar te maken. Zou je het menu samen met vrienden willen eten, zorgen wij dat je door een goede mis en place ( alle voorbereidingen voor het koken en serveren van een meergangen menu) zelf ook optimaal kunt genieten van de maaltijd en het samenzijn met je vrienden zonder de hele tijd in de keuken te hoeven staan.

image003

We hebben een fantastische wijnleverancier Dewijnen.com. Mocht je bij de workshop een passend wijnarrangement willen ,stellen wij dit met haar samen. Op basis van haar ervaring, kennis en smaak zoeken de mooiste wijnen die passen bij de avond. Dit maakt het geheel compleet en verhoogt de smaakbeleving enorm.

img_2375-kopie

Natuurlijk houden we rekening met diëten, allergieën en zwangere vrouwen. Het moet tenslotte voor iedereen leuk en lekker zijn zo’n avond. Om te zorgen dat we alles goed hebben, willen graag een persoonlijk gesprek met de organisator(s) van de workshop. Liefst bij ons op de lokatie, dan heb je een beeld over hoe het eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn. Kun je niet persoonlijk voorbij komen, dan doen we het telefonisch. We vragen je dan veel, en ook best lastige dingen, maar we willen jullie een zo gezellig mogelijke avond bezorgen met alles zo veel mogelijk geregeld naar ieders wens en smaak.

We hopen dat we het een beetje duidelijker hebben kunnen maken hoe een en ander in zijn werk gaat. Voor verdere details kun je natuurlijk altijd terecht op onze website: http://www.dezevenzaligheden.nl. Of heb je meer behoefte aan een persoonlijk noot mag je ons ook altijd bellen: 0546- 625 341.

imgres

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s